Vil du gå i flagg­borgen 17. mai?

Tradisjonen tro inviteres speiderne til å delta i årets flaggborg. Deltakelse i flaggborgen er en fin opplevelse. Speiderne får se det sermonielle på Skaugum og i sentrum på nært hold og er gode «reklameplakater» for speiderne.

Vi har de senere år hatt stor pågang og 17. mai-komiteen har satt begrensninger på 40 speidere totalt, fordelt med halvparten fra NSF og halvparten fra KFUK-M. Hvem som får være med fordeles på gruppene etter tidspunkt for påmelding.  Så meld deg på raskt!

De som får plass får egen epost om dette. Husk å melde fra på skolen at speideren skal gå i flaggborgen i stedet for sammen med klassen.

Obligatorisk øvelse

Alle speiderne må møte til øvelse 16. mai kl 1630 på Jansløkka skole. Treningen varer i omtrent 1 time. Speidere som ikke deltar på øvelsen kan dessverre ikke være med i flaggborgen. Husk belte på buksa og klær etter vær.

17. mai

Fremmøte på Jansløkka skole senest klokken 0730. Vi marsjerer da opp til øvre port inn til Skaugum. Toget skal være ferdig oppstilt klokken 0750. Toget oppløses på torget i Asker omtrent klokken 0945. Speidere kan hentes på Vennskapen rett etter dette.

Stengte veier

Politiet stenger deler av Kirkeveien og Semsveien kl 0700. Speiderne kan ikke kjøres nærmere enn til Kirkeveien/Haugboveien og Kirkeveien/Vakåsveien etter dette. Samkjør gjerne!


Hvis kjøring er umulig kan speideren ta buss med klassekamerater, men da må de komme seg raskest mulig bort til flaggborgen så snart bussen ankommer, og stille opp bakerst.

Speiderdrakt og belte

Antrekk er mørke bukser med belte og speiderdrakt. Ta på:

  • Ulltrøye
  • Speiderskjorte med skjerf
  • IKKE regntøy e.l. ytterplagg, ha på varmt nok under skjorta
  • Gode sko, f.eks. joggesko (helst ikke glorete farger) – ikke vonde pensko. Knyt lissene! Bruk heller ullsokker i skoene enn gummistøvler.
  • Mørk bukse med belte (olabukse går fint)

Flaggbæring

Det er viktig å holde avstand til de andre flaggbærerne, og gå på linje med både de foran og bak, og de på samme rad.

Vi bruker hele veibredden, tre speidere per rad med 1,5-2 meter mellom hver speider og samme avstand mellom radene.

Det er flere speidere enn flagg. Derfor kommer vi til å bytte underveis så alle får bære minst ett stykke. De største bærer hele veien.

Speiderne må huske på:

  • Å gå på linje med de to andre i sin rad og holde avstand til raden foran. NB! Også speiderne bakerst uten flagg må passe på dette.
  • IKKE kontakt russ, be om russekort osv
  • ikke gå med henda i lomma o.l., gå rett og pent

Å hilse med flagget

På Skaugum og ved minnestøtten skal flaggene bæres på strake armer over hodet.  Flagget må ikke subbe i bakken (de laveste speiderne må løfte skrått, de lange løfter så stanga ligger vannrett). Løft mot høyre foran Skaugum, løft mot venstre foran minnesmerket.

Det kan være tungt å hilse med flaggene over hodet. Flaggene skal aldri røre bakken.

Bruk belte!

Vi har ikke bandolær, så alle må ha på belter som flagget kan hvile mot. Eventuelt kan dere bruke en flaggkopp på om dere skulle ha det liggende eller vil lage en. Askerspeiderne har noen flaggkopper til de minste. Fotovesker, drikkebelter o.l. magebelter med en holder på kan også brukes, men unngå prangende/fargesterke varianter.

Påmelding


Håper været blir ok og at flaggborgen blir til glede både for vi som deltar og dem som ser på! 🙂

Del i sosiale medier

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of