Hopp til innhold

Askerspeiderne og personvern

Hvem vi er

Askerspeiderne er en gruppe i Norges KFUK-M-speidere, Asker og Bærum krets. Vårt formelle navn er Asker KFUK-KFUM-speidere. Vi er en organisasjon drevet kun av frivillige ledere, ingen ansatte.

Se kontakt oss for vår kontaktinformasjon.

Vår nettstedsadresse er: https://www.askerspeiderne.no

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Nettstedet er laget i WordPress og vi samler ikke normalt inn informasjon om våre besøkende. NB! Hvis du er logget inn i en annen tjeneste mens du surfer på vårt nettsted kan data om ditt besøk bli samlet inn av disse tjenestene.

Vi bruker en plugin, Super Socializer, for folk som vil kommentere på våre saker eller dele dem i sosiale medier o.l.

I vårt innmeldingsskjema samler vi inn kontaktinformasjon og andre opplysninger som er nødvendig for å registrere nye speideres medlemskap samt gi dem og deres foresatte en best mulig opplevelse. Vi samler inn:

  • Navn, kjønn, fødselsdato til speideren: For å kunne plassere speideren i riktig tropp og registrere medlemskapet.
  • Speiderens og foresattes kontaktinformasjon: For å kunne sende ut informasjon om møter og turer samt faktura med kontingent.
  • Helseopplysninger og informasjon om pedagogiske utfordringer: For å kunne tilrettelegge best mulig.

Ved innmelding samtykker foresatte i at vi kan lagre disse opplysningene.

Kommentarer

Foreslått tekst: Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Innebygd innhold fra andre nettsteder (eks. video fra YouTube) oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Som standard samler ikke WordPress selv inn noe analyseinformasjon. Det finnes likevel en del webhostingtjenester som samler inn noe slik anonymisert informasjon.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Som standard deler ikke WordPress noen personopplysninger med andre.

Men se også Super Socializer sin erklæring her.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet , lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Europeisk personvernlovgivning krever at opplysninger som omhandler europeiske borgere, og som sendes ut av EU, beskyttes på samme måte som om opplysningene befant seg i Europa.

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

 

Del i sosiale medier