Pinnebrøddeig

Pinnebrød er et godt alternativ til lomper og pølsebrød! Oppskriften får du her.

Lag gjerne deigen hjemme. Deig til ca 4 pers., du kan halvere eller doble deigen.

  • 4 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss olje/smør
  • 1,5 dl vann
  • evt. hakkede urter, ­soltørkede tomater

Bland det tørre, tilsett vann og olje. Elt ­deigen godt og ta den med i en brødpose eller romslig plastboks med lokk.

Steking på bål

Finn en pinne, litt tykkere enn pølse, gjerne fersk bjørkegrein. Ta av barken, evt. varm den over bålet og smør den med olje/smør. Surr en tynn «pølse» rundt en pinnen og stek over glørne – ikke over flammene. Roter pinnen ofte så brødet ikke svir seg.

Bon appétit!

Bruk pinnebrødet som pølsebrød, putt sylte­tøy eller annet pålegg inni, eller stek det med forhåndsstekt pølse eller ost inni (surr deigen rundt), eller dyppet i kanel &sukker.

Del i sosiale medier
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments