Smaksnytelse rett fra bålet

Vil du lage en nydelig høstrett på høstens ingredienser. 7 speidere på reportasjeoppdrag for Dagsavisen 4. oktober elsket denne enkle retten. Tør du la være å prøve på neste tur?

"askerspeiderne bringer deg i dag en helt ny rett for bålet. Her får du ingredienser og oppskrift.

Dette trenger du til en person

  • en kyllingfilet
  • en til to skiver bacon
  • en gulrot
  • 1/4 rød løk
  • 1/4 rød paprika
  • en del biter brokkoli
  • en del skiver Squash
  • 5-6 sjampinjonger
  • en potet
  • kremfløte
  • Philadelphia ost
  • Tomatpurre
  • Tandoori krydder
  • smør
  • aluminiumsfolie

Oppskrift

  1. Pakk en potet inn i aluminiumsfolie og plasser den i glørne i bålet.
  2. Lag en 'båt' som kan lukkes med aluminiumsfolie og smør folien inni med smør.
  3. Skjær opp gulrøtter i tynne skiver og legg disse nederst i folien.
  4. Skjær opp rød løk, paprika, brokkoli, squash i skiver og 5-6 sjampinjonger og fordel de utover.
  5. Skjær opp kyllingfileten i 1 cm tykke strimler og legg en til to skiver bacon på toppen.
  6. ta en til to skjeer tomatpure og fordel ut på toppen sammen med ønsket mengde Philadelphia ost.
  7. Hell over kremfløte til bunnen er godt dekket.
  8. Strø over med ønsket mengde Tandoori krydder.
  9. Legg folien i glørne og stek etter hvor sterk varmen er. 10-15 minutter. Sjekk evt underveis.
  10. Tas når ferdig ut og bålet sammen med bakt potet. Poteten får evt et smørøye etter ønske.

Dette er garantert en suksess på patruljeturen. Ha med ingredienser og folk tar selv de ingrediensene de ønsker, men full pakke er best!

Velbekomme og god tur!

Se nyheten fra 4. oktober 2005 der 7 speidere nøt denne retten"

Del i sosiale medier
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments