Sri Lanka julen 2020 – nyttår 2021

Julen 2020 - nyttår 2021 reiser vi til Sri Lanka og vår vennskapsgruppe Pamunugama YMCA. De vil ta oss imot med åpne armer og med din deltakeravgift gir du speidere der en stor gave: En spennende speiderleir og reise i sitt eget land!

Vårt mest unike leirmerket i historien til de som blir med i 2020! Treet i grønt er kartet over Sri Lanka.

Sri Lanka et nydelig sted - langt samarbeide

Sri Lanka ligger i det Indiske hav og har et 'tropisk klima'. Landet er kjent for kun å ha 'en strand', som går rundt hele øya! Julen 2003 var Rolf med på å starte KFUM-speiding på Sri Lanka. To år etter var Askerspeiderne på plass med sitt første gruppebesøk. Siden da har vi hatt et godt samarbeide med Pamunugama YMCA. De er en god partner som alltid tar godt vare på oss. Vi har også hatt flere besøk fra de i Norge!

Haik i fjellene 2017

Opplev Sri Lanka - støtt arbeidet

Leirpass på rismarker 2017

Det å reise til Sri Lanka som ungdom er en unik opplevelse. Du vil treffe ungdom på din egen alder og oppleve en helt annen kultur. Sri Lanka er et velutviklet land i regionen og har både helsevesen, skole og en viss form for sosial trygghet. Det er likevel en helt spesiell opplevelse å sette foten i et slikt land tidlig i livet sammen med speidervenner fra Asker og Pamunugama!

Under oppholdet der nede vil du få delta på safari i jungelen på jakt etter store dyr. Vi skal oppleve mange attraksjoner/hellige steder, se hovedstaden Colombo og i tillegg blant annet delta på speiderleir med våre speidervenner.

Har du vært der som speider i 2017, tilbyr vi nå en ny opplevelse som rover der du lærer noe nytt som mer 'voksen'!

Video fra tur siste Sri Lanka tur i Påsken 2017

Du utvikles - du bidrar

Aktiviteter leir 2017

Ved å delta er du med å sponse felles program og speiderleir for ungdom fra fiskelandsbyen Pamunugama. Gi dem en unik 'reise i eget land'. Dette er nok like stort for dem som vår reise fra Norge. Du betaler altså også for at lokale speidere får en opplevelse og et program de ellers aldri ville fått. Du får nye speidervenner langt hjemmefra som vil gi deg et unikt perspektiv på livet. Leiren er planlagt lagt i fjellene i Sri Lanka som for lokalbefolkningen er veldig kaldt, men for oss en behagelig sommer. Har du badet i en ren elv som holder over 20 grader omgitt av jungel før?

Jul på en annen måte - nyttår i bølgesus

Jul i Pamunugama

Vi reiser bort i juleferien. Dette for å utnytte den 'kaldeste tiden på Sri Lanka' og få mer tid enn i f.eks. i påsken. Dette betyr at vi denne gangen får mer tid til å oppleve Sri Lanka. Julaften feirer vi i hovedstaden Colombo og avsluttes med midnattsgudstjeneste i en lokal kirke i Pamunugama, slik tradisjonen er. Nyttårsaften blir i bølgesus med mulighet for snorkling på en av verdens vakreste strender.

Dette blir en ny opplevelse i høytiden for alle som er med og vi lover en verdig, men ny jule- og nyttårsfeiring!

Spørsmål og svar

 • Når reiser vi? Vi planlegger avreise lørdag 19. desember 2020 og retur til Norge søndag 3. januar 2021. Dette er planen. Flypriser vil styre endelig datoer.
 • Hvem er turen for? Primærmålgruppe er de som går på ungdomsskolen høsten 2020. Det vil si alle som går i 7. klasse i år. Rovere er også velkomne med på turen.
 • Hva koster turen? Turen vil koste kr. 8.000,- + flyreise. (Kostand for flyreisen estimerer vi til å bli mellom 6500,- og 7000,- kr.) Du kan ved påmelding sette maks pris for reisekostnad du aksepterer. Det tas prisforbehold for store valutasvingninger det neste året.
 • Når er første betaling? Første betaling blir rett etter booking av flybilletter i januar eller februar 2020. Første innbetaling vil være full pris for selve flybilletten.
 • Hvordan er det med vaksinasjon? Det må investeres i noen vaksiner - dersom du ikke har disse. Dette er Hepatitt A, og eventuelt Tyfoidfeber utover grunnvaksinasjon.
 • Er det mulig å få støtte til turen? Støtteordninger for 2020 er enda usikre. Vi forventer å kunne få noe støtte som vil kunne redusere prisen på kr. 8.000,-.
 • Når og hvordan melder jeg meg på? Påmelding gjøres til Rolf på e-post SENEST innen 23. desember 2019.
 • Er det trygt å reise til Sri Lanka? Sri Lanka er er trygt land å reise til med gode private sykehus. Det vil være med flere voksne ledere. Vi reiser med lokale ledere. Det gir den beste sikkerheten vi kan få.
 • Flere spørsmål? Ta kontakt med Rolf på e-post eller mobil 92046316.

Hvem er med (10)

Vi skal i 2020/21 besøke Adams Peak

Speidere (2)

 • Mathias (Elg)
 • Martin (Falk)

Rovere (3)

 • Anine
 • Andreas
 • Per

Ledere (5)

 • Rolf
 • Pute
 • Charlotte
 • Halvor
 • Linn Iren

Fersk lime fra trær i jungelen 2017

Vi skal i 2020/21 besøke tempelet i Kandy

Stor buddafigur 'vokter' over landskapet 2017

Dragefestival på stranden Pamunugama

Julegave til barn Pamunugama YMCA

Les mer om Pamunugama YMCA
Pamunugama YMCA blogg

Del i sosiale medier
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments