Tre retters middag på bål

askerspeiderne.no tok i desember med Kjetil og Benjamin med familie opp på Hagahogget for å teste en ny meny til feltkjøkkenet vårt. De fikk servert en treretters på bål i nydelig høstsol med utsikt over hele indre Oslofjord.

"Forrett: Asiatisk Scampi på en seng av mango

Du trenger

  • Scampi (frossen er flott)
  • Lime
  • Bambusskudd
  • Fersk mango
  • Fersk lime
  • Chili (pulver eller fersk)
  • Smøret dobbel aluminiumsfolie

Slik gjør du
Skjær opp mangoen og legg den i bunn på en smørt aluminiumsfolie. Legg så på bambusskudd og scampi. Chili pulver eller fersk chili strøs over og en presser limesaft over retten til slutt. Folien lukkes og stekes på glør med mangoen ned mot varmen.

Testresultat
Varm mango smaker fortreffelig og scampien er nydelig varm og god fra bålet. En i panelet (av fem) likte denne reitten best.

Tips
Start på hovedretten mens forretten steker. Rist over glørne gir bedre resultat.

Hovedrett: Grønnsaksmiks med kjøttdeig

Du trenger til 2 personer

  • En pose med grønnsaksblanding (wok blandinger er gode)
  • Fersk løk
  • Fers paprika
  • 400 gram kjøtt- eller karbonadedeig
  • Sort pepper og salt
  • Oregano
  • Mat- eller kremfløte
  • Smøret dobbel aluminiumsfolie

Slik gjør du
Kutt opp grønnsakene og plasser i bunn på en smurt aluminiumsfolie. Legg kjøttdeigen på troppen og bruk godt med oregano og pepper og salt etter egen smak. Hell litt fløte over og stek på glør. Husk å vende pakken mange ganger så det ikke blir brent.

Testresultat
Alle unntatt en i panelet synes dette var den beste retten. Dette smaker fortreffelig og er en enkel og grei slager.

Tips
Her fungerer stekingen veldig greit selv uten rist bare en husker å snu pakken ofte nok!

Dessert: Eplepai

Du trenger til 2 personer

  • Ferdig paideig på rull (Tine har dette)
  • 2 epler
  • Sukker
  • Kanel
  • Krem (Tine har på boks)
  • Smøret minst dobbel aluminiumsfolie

Slik gjør du
Kutt opp eplene. Rull ut paideigen i en smurt aluminiumsfolie. Legg eplebiter oppe på paideigen og strø over med sukker og kanel. Lag et lokk eller rutemønster på paien om du har nok deig. Stek meget forsiktig på bålet og vend underveis ofte. Etter stekning spray på med ønsket mengde krem før servering.

Testresultat
Våre paier ble litt brente, men det var likevel godt. Får du til stekningen er dette en nydelig rett.

Tips
En stor fordel er rist på denne retten. Har du ikke rist må du vende paien veldig ofte. For en ekstra god rett beregn en hel pakke paideig per person.

Flere spennende retter
Feltkjøkkenet (askerspeiderne.no)"

Del i sosiale medier
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments