Oppstart for stifinnere

Vi ønsker alle i 4. og 5. klasse velkommen til høstens første møte mandag 30. august. NB! Vi må ha oversikt over hvem som kommer før møtet, så alle nye må fylle ut vårt skjema.

Alle som vurderer å bli speidere må fylle ut vårt skjema. Dere som var speidere i fjor trenger ikke fylle ut skjemaet. Vi har venteliste for gutter i 5. klasse.

Speidere som går i 4. og 5. klasse kaller vi stifinnere. De eldre speiderne kalles vandrere og rovere. Vi starter stifinnerhøsten den tredje skoleuka.

På speidermøtene gjør vi mye forskjellig, på det første møtet får stifinnerne teste ulike aktiviteter. Velkommen til et spennende møte!

Tid: mandag 30. august kl 18-19.30
Sted: Vardåsen SKOLE
Ta på: speiderskjorte og skjerf om du har, og ellers klær etter vær.
Ta med: en liten sekk med sitteunderlag og drikkeflaske. Vi skal være ute hele møtet.

Vi følger myndighetenes anbefalinger angående korona, les gjerne Smitteverntiltak ved aktiviteter i Askerspeiderne. Vi ber om at ingen med symptomer kommer på møtene, og at alle har vasket hender før de drar hjemmefra.

Obligatorisk foreldremøte

Vi ber om at alle stifinnere stiller med én foresatt på det første møtet.

Foresatte bør ta med:

  • campingstol, sitteunderlag e.l.
  • kalender/almanakk
  • drikkeflaske e.l. – vi serverer ingenting pga korona

Vi ber alle som vurderer å starte fylle ut vårt skjema. Dere som var speidere i fjor trenger ikke fylle ut skjemaet.

Ledere i år er Øystein (ØLK), Anne Karine, Margaret, Hanne Marie og Ingeborg.  Kontakt oss på stifinnerledere@askerspeiderne.no.

Pga smittesporing ber vi dere melde fra om dere kommer på møtet.

Hvorfor bli speider?

Man trenger ikke å være en mini-Lars Monsen for å bli speider 😉 – vårt mål er at alle barn skal trives i speideren og oppleve glede i fellesskap og friluftsliv. I speideren er barn og unge sammen på tvers av alder og det er fritt for individuelle konkurranser. Mange opplever dette som veldig positivt.

I en tid hvor mange opplever press om å prestere på skolen, i sosiale medier og i fritidsaktiviteter, kan speideren bli et godt pusterom. Vi tror barn og ungdom trenger speideren mer enn noen gang!

Vi opplever også at mange barn og ungdom blir lettet når de oppdager at hos oss er det klare regler og tydelige grenser for hva som er greit å si og gjøre, og ikke. Gjennom faste rammer, tydelig veiledning og mye frihet til å prøve og mestre, får speiderne våre vokse og utvikle seg.

Speidere får trening i friluftsliv, lærer å klare seg selv både ute i naturen og ellers i samfunnet, trener på førstehjelp, matlaging og leirbygging, og lærer å samarbeide og blir bevisst sin egen rolle i kameratflokken og verden – kort sagt: Speiderne får teoretisk kunnskap og praktisk erfaring de vil dra nytte av hele livet. Og ikke minst: de bygger vennskap og får mange flotte opplevelser!

Et filmteam fulgte våre jenter på tur i høsten 2017. Resultatet ble reklamefilmen over.

Hvem kan bli speider?

Alle som er nysgjerrig på speiding er velkomne hos oss. Vi har tilbud til:

Les gjerne mer på vår side med Ofte stilte spørsmål (faq). 

Vi ber alle som vurderer å starte fylle ut vårt skjema.

Organisering av arbeidet

Bilde av stifinnerne.

Stifinnerne har røde skjerf. Bildet er fra en årlig konkurranse på Kalvøya.

4.-5. klasse: stifinnere – røde skjerf

Vi møtes hver mandag kveld, utenom etter helger med speideraktivitet. Noen ganger er alle stifinnerne sammen, noen ganger er jentene og guttene hver for seg, og noen ganger er vi sammen med de eldre speiderne – vandrerne.

Møtested varierer. Informasjon om hvor møtene er og hva speiderne skal ha med ligger på nettsiden samt i Google kalenderen, se lenker til terminlistene og nyheter lenger ned. Hvis det blir endringer i siste liten pga. vær eller helse e.l. sendes det informasjon på epost. Vi forventer at foresatte og ev. speideren selv følger med på informasjonen vi legger/sender ut.

Epost sendes de adressene dere oppga ved innmelding (speideren selv og foresatte). Ev. adresseoppdateringer f.eks. når speideren er gammel nok til å følge med på epost selv, sendes medlem@askerspeiderne.no .

Noter ned dato for helgeaktiviteter nå slik at barnet ikke går glipp av spennende turer!

Stifinnerarbeidet er voksenstyrt og vi trenger hjelp fra foresatte (foreldre, eldre søsken, besteforeldre, faddere osv.). Møtene ledes av erfarne speiderledere.

På det første speidermøtet er det et obligatorisk møte for foresatte. Velkommen!

Les mer om stifinnerarbeidet:

Vi håper du blir med! Vi ber alle som vurderer å starte fylle ut vårt skjema. Dere som var speidere i fjor trenger ikke fylle ut skjemaet.

vandrerbilde

Vandrerne har blå og grønne skjerf. Patruljene ledes av førere som går på ungdomsskolen. Bildet er fra NM i speiding.

6.-10. klasse: vandrere – blå og grønne skjerf

De store speiderne (vandrere) møtes mandag 23. august.

Vi møtes hver mandag kveld 18-1930, som regel ved Vardåsen kirke. Vandrerne er delt i 3 guttepatruljer og 2 jentepatruljer. Hver patrulje ledes av 2-3 ungdommer, og det er voksne ledere med på alle vanlige møter.

De fleste vandrerne har vært stifinnere først, men det er fullt mulig å starte rett i vandrerne.

Alle ungdomsskoleelever vil bli en del av førerpatruljen fra oppstart. Vi vil ha et eget førerpatruljearbeid med disse ca. hver 4. mandag. Den første helgen i skoleåret er det obligatorisk førertur i nærområdet.

Årets vandrerlederteam består av Pute, Charlotte, Geir og Rolf. I tillegg har vi rovere som bidrar på turer og møter: Maja, Marius, Matias og Andreas.

Hendelser utenom de vanlige møtene ligger i Google kalenderen, se oppskrift. Det kommer epost om ukas møte enten søndagen før eller samme dag møtet finner sted, med viktig informasjon. Pass på at speideren får med seg innholdet i denne eposten og derfor vet om møtet er ute eller inne og hva hun/han skal ta med!

Epost sendes de adressene dere oppga ved innmelding (speideren selv og foresatte). Ev. adresseoppdateringer f.eks. når speideren er gammel nok til å følge med på epost selv, sendes medlem@askerspeiderne.no .

Les mer om vandrerarbeidet:

Vi håper du blir med! Vi ber alle som vurderer å starte fylle ut vårt skjema. Dere som var speidere i fjor trenger ikke fylle ut skjemaet.

Ta med en venn!

Vi håper dere kan hjelpe oss å fortelle andre potensielle speidere om tilbudet vårt:

Ta kontakt med Ingeborg på 94 13 18 16 ved spørsmål.

Del i sosiale medier
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments