Velkommen til speiderhøsten 2018

Er du beredt? Vi gleder oss til å treffe både erfarne speidere og alle som lurer på om speiding er noe for dem! 😀 Kom til vårt nye møtested mandag 27. august og 3. september!

Hurra! Snart er kjelleren i Vardåsen kirke ferdig og vi får nye lokaler! Der skal vi møtes nesten hver mandag kl. 18-19:30.

Bilde av kirka.

Vardåsen kirke er vårt nye møtested.

Høstens første møter:

  • de store speiderne (vandrere) møtes mandag 27. august – vi har noen ledige plasser til nye speidere i 6.-10. klasse!
  • de yngre speiderne (stifinnere) starter mandag 3. september – velkommen alle som går i 4. og 5. klasse!

Begge møtene avholdes utenfor Vardåsen kirke – møt opp på p-plassen.

Møtet mandag 3. september inneholder en del som er obligatorisk for foresatte til barn i 4. og 5. klasse.

Vi ber alle som vurderer å starte fylle ut vårt skjema. Dere som var speidere i fjor trenger ikke fylle ut skjemaet.

Hvorfor bli speider?

Man trenger ikke å være en mini-Lars Monsen for å bli speider 😉 – vårt mål er at alle barn skal trives i speideren og oppleve glede i fellesskap og friluftsliv. I speideren er barn og unge sammen på tvers av alder og det er fritt for individuelle konkurranser. Mange opplever dette som veldig positivt.

I en tid hvor mange opplever press om å prestere på skolen, i sosiale medier og i fritidsaktiviteter, kan speideren bli et godt pusterom. Vi tror barn og ungdom trenger speideren mer enn noen gang!

Vi opplever også at mange barn og ungdom blir lettet når de oppdager at hos oss er det klare regler og tydelige grenser for hva som er greit å si og gjøre, og ikke. Gjennom faste rammer, tydelig veiledning og mye frihet til å prøve og mestre, får speiderne våre vokse og utvikle seg.

Speidere får trening i friluftsliv, lærer å klare seg selv både ute i naturen og ellers i samfunnet, trener på førstehjelp, matlaging og leirbygging, og lærer å samarbeide og blir bevisst sin egen rolle i kameratflokken og verden – kort sagt: Speiderne får teoretisk kunnskap og praktisk erfaring de vil dra nytte av hele livet. Og ikke minst: de bygger vennskap og får mange flotte opplevelser!

Et filmteam fulgte våre jenter på tur i fjor høst. Resultatet ble reklamefilmen over.

Hvem kan bli speider?

Alle som er nysgjerrig på speiding er velkomne hos oss. Vi har tilbud til:

Les gjerne mer på vår side med Ofte stilte spørsmål (faq).

Organisering av arbeidet

Bilde av stifinnerne.

Stifinnerne har røde skjerf. Bildet er fra en årlig konkurranse på Kalvøya.

4.-5. klasse: stifinnere – røde skjerf

Vi møtes hver mandag kveld, utenom etter helger med speideraktivitet. Noen ganger er alle stifinnerne sammen, noen ganger er jentene og guttene hver for seg, og noen ganger er vi sammen med de eldre speiderne – vandrerne.

Møtested varierer. Informasjon om hvor møtene er og hva speiderne skal ha med ligger på nettsiden samt i Google kalenderen, se lenker til terminlistene og nyheter lenger ned. Hvis det blir endringer i siste liten pga. vær eller helse e.l. sendes det informasjon på epost. Vi forventer at foresatte og ev. speideren selv følger med på informasjonen vi legger/sender ut.

Noter ned dato for helgeaktiviteter nå slik at barnet ikke går glipp av spennende turer!

Stifinnerarbeidet er voksenstyrt og vi trenger hjelp fra foresatte (foreldre, eldre søsken, besteforeldre, faddere osv.). Møtene ledes av erfarne speiderledere.

På det første speidermøtet er det et obligatorisk møte for foresatte. Velkommen!

Les mer om stifinnerarbeidet:

Vi håper du blir med! Vi ber alle som vurderer å starte fylle ut vårt skjema. Dere som var speidere i fjor trenger ikke fylle ut skjemaet.

vandrerbilde

Vandrerne har blå og grønne skjerf. Patruljene ledes av førere som går på ungdomsskolen. Bildet er fra NM i speiding.

6.-10. klasse: vandrere – blå og grønne skjerf

Vi møtes hver mandag kveld, som regel ved Vardåsen kirke. Vandrerne er delt i 3 guttepatruljer og 1 jentepatrulje. Hver patrulje ledes av 2-3 ungdommer, og det er voksne ledere med på alle vanlige møter.

De fleste vandrerne har vært stifinnere først, men det er fullt mulig å starte rett i vandrerne.

Hendelser utenom de vanlige møtene ligger i Google kalenderen. Det kommer epost om ukas møte enten søndagen før eller samme dag møtet finner sted, med viktig informasjon. Pass på at speideren får med seg innholdet i denne eposten og derfor vet om møtet er ute eller inne og hva hun/han skal ta med!

Epost sendes de adressene dere oppga ved innmelding (speideren selv og foresatte). Ev. adresseoppdateringer sendes ingeborg@altern.no.

Sjekk terminlisten/Google kalenderen for oversikt over turhelger og leirer framover. Sett allerede nå av første uke i sommerferien 2019 – da skal vi på leir på Finnskogen!

Les mer om vandrerarbeidet:

Vi håper du blir med! Vi ber alle som vurderer å starte fylle ut vårt skjema. Dere som var speidere i fjor trenger ikke fylle ut skjemaet.

Ta med en venn!

Vi håper dere kan hjelpe oss å fortelle andre potensielle speidere om tilbudet vårt:

  • Inviter med en venn på det første møtet
  • Del denne nettsiden på Facebook, i klassegrupper på Facebook, på epost osv.
  • Heng opp plakater i nabolaget
  • Del ut ranselpost i klassen

Ta kontakt med Ingeborg på 94 13 18 16 for å få trykte plakater/ranselpost.

Del i sosiale medier

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of