Vil du bli speider?

Vi har noen ledige plasser til nye speidere. Alle som lurer på om speiding er noe for dem er velkomne til å teste! Er du en av dem?

Vi i Askerspeiderne møtes hver mandag kl 18-19.30:

  • De store speiderne (vandrere) møtes i Under i Vardåsen kirke (kjellerinngangen). Vi har noen ledige plasser til nye speidere i 6.-10. klasse. Selv om du ikke har vært speider før kan du begynne som tenåring, men fint om du har noe friluftserfaring og er vant til å ta ansvar for deg selv og andre.
  • De yngre speiderne (stifinnere) er delt i en jentetropp og en guttetropp. De møtes forskjellige steder hver gang. Se terminlistene for oppmøtested og tema:

Vi ber alle som vurderer å starte fylle ut vårt skjema.

Hvorfor bli speider?

Man trenger ikke å være en mini-Lars Monsen for å bli speider 😉 – vårt mål er at alle barn skal trives i speideren og oppleve glede i fellesskap og friluftsliv. I speideren er barn og unge sammen på tvers av alder og det er fritt for individuelle konkurranser. Mange opplever dette som veldig positivt.

I en tid hvor mange opplever press om å prestere på skolen, i sosiale medier og i fritidsaktiviteter, kan speideren bli et godt pusterom. Vi tror barn og ungdom trenger speideren mer enn noen gang!

Vi opplever også at mange barn og ungdom blir lettet når de oppdager at hos oss er det klare regler og tydelige grenser for hva som er greit å si og gjøre, og ikke. Gjennom faste rammer, tydelig veiledning og mye frihet til å prøve og mestre, får speiderne våre vokse og utvikle seg.

Speidere får trening i friluftsliv, lærer å klare seg selv både ute i naturen og ellers i samfunnet, trener på førstehjelp, matlaging og leirbygging, og lærer å samarbeide og blir bevisst sin egen rolle i kameratflokken og verden – kort sagt: Speiderne får teoretisk kunnskap og praktisk erfaring de vil dra nytte av hele livet. Og ikke minst: de bygger vennskap og får mange flotte opplevelser!

Et filmteam fulgte våre jenter på tur i fjor høst. Resultatet ble reklamefilmen over.

Hvem kan bli speider?

Alle som er nysgjerrig på speiding er velkomne hos oss. Vi har tilbud til:

Les gjerne mer på vår side med Ofte stilte spørsmål (faq). 

Vi ber alle som vurderer å starte fylle ut vårt skjema.

Organisering av arbeidet

Bilde av stifinnerne.

Stifinnerne har røde skjerf. Bildet er fra en årlig konkurranse på Kalvøya.

4.-5. klasse: stifinnere – røde skjerf

Vi møtes hver mandag kveld, utenom etter helger med speideraktivitet. Noen ganger er alle stifinnerne sammen, noen ganger er jentene og guttene hver for seg, og noen ganger er vi sammen med de eldre speiderne – vandrerne.

Møtested varierer. Informasjon om hvor møtene er og hva speiderne skal ha med ligger på nettsiden samt i Google kalenderen, se lenker til terminlistene og nyheter lenger ned. Hvis det blir endringer i siste liten pga. vær eller helse e.l. sendes det informasjon på epost. Vi forventer at foresatte og ev. speideren selv følger med på informasjonen vi legger/sender ut.

Noter ned dato for helgeaktiviteter nå slik at barnet ikke går glipp av spennende turer!

Stifinnerarbeidet er voksenstyrt og vi trenger hjelp fra foresatte (foreldre, eldre søsken, besteforeldre, faddere osv.). Møtene ledes av erfarne speiderledere.

Les mer om stifinnerarbeidet:

Vi håper du blir med!

Ledere i år er Ingeborg, Egil og Øystein (ØLK), rover Per er assistent.

vandrerbilde

Vandrerne har blå og grønne skjerf. Patruljene ledes av førere som går på ungdomsskolen. Bildet er fra NM i speiding.

6.-10. klasse: vandrere – blå og grønne skjerf

Vi møtes hver mandag kveld, som regel ved Vardåsen kirke. Vandrerne er delt i 2 guttepatruljer og 1 jentepatrulje. Hver patrulje ledes av 2-3 ungdommer, og det er voksne ledere med på alle vanlige møter.

Førerne får «lederutdanning» og de eldste speiderne reiser en del på egne arrangement uten de yngre speiderne. Helgen 10.-12. januar vil førerpatruljen reise på alpinhelg. For de som starter i 7.- klasse og høyere planlegger vi nok en ny tur til vår vennskapsgruppe på Sri Lanka, sannsynligvis i 2020.

De fleste vandrerne har vært stifinnere først, men det er fullt mulig å starte rett i vandrerne.

Hendelser utenom de vanlige møtene ligger i Google kalenderen, se oppskrift. Det kommer epost om ukas møte enten søndagen før eller samme dag møtet finner sted, med viktig informasjon. Pass på at speideren får med seg innholdet i denne eposten og derfor vet om møtet er ute eller inne og hva hun/han skal ta med!

Epost sendes de adressene dere oppga ved innmelding (speideren selv og foresatte). Ev. adresseoppdateringer sendes ingeborg@altern.no.

TERMINLISTEN FOR 2019/2020

16.-17.11 Blåfjell for alle jentene / Speider-LAN for ungdomsskolegutter
08.12 Adventsfest
10.-12.01 Førertur
27.06-04.07 Sommerleir Kragenäs

Les mer om vandrerarbeidet:

Vi håper du blir med! Årets vandrerlederteam består av Rolf, Geir, Charlotte, Anine og Pute. (Halvor er dessverre i førstegangstjenesten, men blir med på de tingene han kan på perm.)

Rovere

Speidere blir rovere når de er ferdige med ungdomsskolen. Roverne våre er viktige som hjelpere på turer og leire, og drar også på egne arrangement bare for dem. De har både opplegg internt i gruppa og på krets og nasjonalt nivå.

Del i sosiale medier
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments