Velkommen til vandrertroppen

De eldste stifinnerne, som begynner i 6. klasse, ønskes velkommen over i vandrertroppene. Les denne informasjonen nøye så er både speidere og foreldre godt forberedt til høstens oppstart. I denne informasjonsartikkelen finner du alt du behøver å vite om vandrertroppen hos Askerspeiderne.

Denne informasjonen gjelder de stifinnerne som går i 5. klasse, og som begynner i 6. klasse til høsten. Informasjonen er ment å forberede både foreldre og speidere til den nye speiderhøsten, med nytt og annerledes innhold.

Oppstartsmøtet blir mandag 24. august 2020 klokken 1800 til 1930 utenfor inngangen oppe i Vardåsen kirke. Du får også en e-post.


Til stifinneren

Etter at du nå snart er ferdig med stifinnerperioden er neste steg å starte opp som vandrer i en patrulje i vandrertroppen. Her skal du være speider fra 6. klasse og ut 10. trinn.

Fra og med oppstarten til høsten vil du være del av en vandrerpatrulje – en fin gjeng som skal oppleve og gjennomføre mye morsomt sammen. Vi håper og tror dette blir en spennende overgang i speiderlivet ditt.

Patruljen ledes av en større speider (patruljefører – PF), normalt en som går i 9. eller 10. klasse. Vandrerguttene har for tiden 3 patruljer mens vandrerjentene har 2 patruljer.

Som stifinner har du sett at alle møter har vært ledet av voksne. Ved overgang til vandrerne og patruljen din vil det være slik at alle møtene starter felles for alle patruljene med voksne tilstede ved starten av møtet. Deretter går patruljene til hver sine områder og jobber uten voksne ledere tilstede. De voksne eller roverne (eldre ungdommer) kommer gjerne rundt til patruljene for å høre hvordan det går.

Første møte etter sommerferien blir mandag uken etter skolestart (24. august 2020) fra 1800 til 1930. Oppmøte er utenfor inngangen oppe i Vardåsen kirke. Kjelleren i Vardåsen kirke (Under) er koronaklinikk for tiden. Innbydelse vil legges ut her på askerspeiderne.no i god tid. Du kan sjekke nettsidene ved skolestart.

Vi anbefaler at du alltid følger med på askerspeiderne.no. Her vil oppdatert terminliste alltid finnes og alle innbydelser er ute i god tid.

Til foreldrene

Voksenlederes og patruljeføreres rolle

Når nå speiderne har kommet over fra stifinnerne (4. og 5. klasse) til vandrerne (6. til 10. klasse) begynner en ny speiderhverdag, som ikke er like voksenstyrt. Vandrerne er delt opp i selvstendige patruljer. Disse patruljene har ukentlige møter og egne turer i skog og mark, uten voksne tilstede.

Dette er noe av speiderens egenart. Det er viktig at de som går på ungdomsskolen, og er patruljeførere eller assistenter, får prøve seg og får det ansvaret det er å drive sin egen patrulje. Det er noe den enkelte vokser veldig på. En gang er det kanskje ditt barn sin tur?

Adresseinformasjon

Askerspeiderne bruker kun elektronisk informasjon. Det betyr at vi har behov for å vite foreldres e-postadresser. Dersom dere det siste året ikke har mottatt informasjon på e-post fra noen av lederne må dere sende oppdatert informasjon til medlem@askerspeiderne.no slik at vi får oppdatert vår medlemsdatabase. Ellers må foreldre gjerne like oss, eller bare følge oss, på facebook også (facebook.com/askerspeiderne). Da får du beskjed med en gang nye ting legges ut på nettsidene, men også oppdateringer underveis på turer, leire og under arrangementer.

Kalender

Oppdatert kalender finnes alltid på askerspeiderne.no i høyremenyen. Den kan du også enkelt legge til i din egen elektroniske kalender med lenken der. Vandrerkalenderen er alltid oppdatert

askerspeiderne.no

På askerspeiderne.no ligger all informasjon om vårt arbeide. Alle innbydelser kommer i god tid. Alle terminlister finnes her. Unntaket er noen patruljearrangementer som patruljene selv har ansvar for.

Utstyrsbehov

Det er IKKE behov for mye utstyr for å være speider. Det viktigste er ullundertøy, en sekk som er god å bære og en tre sesongers sovepose som speideren holder seg varm om natten i - noen trenger tykkere sovepose enn andre.

Nye ledere

Ledersituasjonen vår er god med ledere på forskjellige aldersnivåer og med forskjellig bakgrunn. Foreldre både med og uten speiderbakgrunn er likevel velkomne. Vi kan skilte med et godt ledermiljø både på turer og sommerleire. Siden situasjonen er såpass god blir det lite gjøre på hver enkelt.

Sommerleire og turer

Hver sommer drar vi på sommerleir. Som regel er denne enten første uken eller nest siste uken i skoleferien. Troppsturer og patruljeturer er det også både morsomt og viktig å være med på for å få ordentlig sosialt samhold i patruljene. Vi ber dere derfor om at dere prioriterer turer og leire. Legg derfor gjerne speiderterminlisten inn i familiens kalender.

Speiderprogrammet

Vandrertroppene i Askerspeiderne har laget sitt eget speiderprogram for vandrerne. Vårt eget speiderprogram kan dere se under 'Vandrere - Program'.

God Sommer!

PS! Send oss en e-post (ledere@askerspeiderne.no) dersom du fortsatt lurer på noe.

Del i sosiale medier
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments